Campus Campus Fulletó Fulletó Bachelor Bachelor MBA MBA
El director de Turisme assenyala que calen noves accions per millorar la formació del sector i destaca a Vatel com agent clau per aconseguir-ho - Vatel

El director de Turisme assenyala que calen noves accions per millorar la formació del sector i destaca a Vatel com agent clau per aconseguir-ho

Sergi Nadal va assegurar que el turisme a Andorra està arribant als nivells prepandèmia gràcies a nous productes turístics i al treball conjunt del sector públic i privat

Tornar

El director del Departament de Turisme del Ministeri de Turisme i Telecomunicacions del Govern d’Andorra, Sergi Nadal, va participar dilluns 3 d'octubre en la cerimònia d’inauguració del curs 2022-23 de la setena promoció dels estudis en Direcció Hotelera Internacional de l’Hotel & Tourism School VATEL Andorra, destacant la “qualitat educativa del més alt nivell” que ofereix el centre.


Sergi Nadal va subratllar que, tot i el “context complicat” en el qual està immers el sector pel conflicte bèl·lic i la inflació entre altres motius, “ara més que mai cal emprendre més i noves accions per millorar la formació i la capacitació dels nostres professionals, per valorar més i millor els llocs de treball vinculats al sector turístic, amb un únic objectiu: incrementar la qualitat de l’oferta turística andorrana”. “Vatel Andorra ja treballa en aquesta línia, i els encoratjo a continuar donant una resposta àgil i efectiva a les necessitats dels sector econòmic i laboral, i diversificant l’oferta formativa”, va assenyalar Nadal.


El director de Turisme va explicar, també, que el sector turístic andorrà “ha aconseguit recuperar unes xifres d’afluència turística similars als millors anys prepandèmia”. Punt al que s’ha arribat gràcies al desenvolupament de nous productes turístics, “millorant els més tradicionals”, a banda de crear noves experiències “que ens ajuden a mantenir-nos al capdavant de les destinacions turístiques de muntanya”. “Aquest ha estat un treball conjunt de tots, sector públic i privat”, va apuntar Sergi Nadal.


Per la seva part, el director de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i professor del centre, Iago Andreu, va oferir la conferència magistral de la cerimònia inaugural durant la qual va expressar diverses idees que puguin ser d’inspiració i motivació per als alumnes que inicien un nou curs acadèmic. Andreu va recordar als estudiants que “tots podem destacar en alguna cosa”, animant-los a identificar cadascú en què, sense fer servir cap motiu com “excusa per no intentar-ho”. Tot i no defensar l’especialització professional com element clau en el desenvolupament laboral, va subratllar que la formació de Vatel “obre més portes i oportunitats que no pas les que tancaria per especialitzar-se”, perquè els estudiants obtindran durant els tres anys d’estudi conceptes i coneixements que els permetran adaptar-se a qualsevol circumstància de futur. Per concloure, va encoratjar als alumnes a cercar l’enriquiment personal per millorar professionalment.

El respecte al medi ambient, concepte clau

Per la seva part, la directora de VATEL Andorra Roser Daban va recordar el protagonisme que té el turisme en el PIB mundial, essent prop del 10% del total, i el paper que els professionals del sector tenen en la societat, destacant el respecte al medi ambient com un “concepte clau” avui dia, ja que és un element cada vegada més sol·licitat pels clients. “No és suficient ser un líder hoteler, sinó també ètic: és un imperatiu; per això és fonamental incloure la sostenibilitat en tot projecte econòmic”, va subratllar Daban.


La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, també va participar a la cerimònia, destacant la importància del sector turístic per a la parròquia, i com la formació que ofereix Vatel ajuda “a posicionar Encamp i Andorra en el mapa d’aquest sector”. Per últim, la Première Conseillère de l’Ambaixada de França Amélie Mas, present a l’acte, va destacar la qualitat i la internacionalitat d’aquesta escola que, sent originària de França i amb més de quaranta anys d’història, actualment compta amb nou mil estudiants, en cinquanta-cinc escoles dels cinc continents. 

Trobar la meva formació en 3 passos