Campus Campus Fulletó Fulletó Bachelor Bachelor MBA MBA
El ministre de Turisme assenyala la importància d’un turisme de qualitat i com és de fonamental la formació del sector per complir amb les exigències dels visitants - Vatel

El ministre de Turisme assenyala la importància d’un turisme de qualitat i com és de fonamental la formació del sector per complir amb les exigències dels visitants

Jordi Torres Falcó assegura que s’han acomplert les expectatives en nombre de pernoctacions i turistes. Per la seva part, Elena Redondo ha instat als alumnes a veure la formació i educació com una oportunitat pel seu futur professional.

Tornar

El ministre de Turisme i Comerç del Govern d’Andorra, Jordi Torres Falcó, ha participat aquest matí en la cerimònia d’inauguració del curs 2023-24 de la vuitena promoció dels estudis en Direcció Hotelera Internacional de l’Hotel & Tourism School VATEL Andorra, destacant que “és un orgull pel Principat disposar d’un centre d’aquest nivell educatiu”.


Jordi Torres ha explicat que, després “d’uns anys complexos” en el sector conseqüència de la pandèmia, el sector turístic andorrà “ha superat les expectatives” pel que fa al nombre de pernoctacions, amb una xifra superior als 10 milions, i de turistes, amb 9 milions de visitants. Tot i les dades, el ministre de Turisme ha subratllat que “no només importa la quantitat, sinó la qualitat del turisme”, assenyalant que els visitants que hi arriben al país “són cada vegada més exigents” i per això és “fonamental la formació dels professionals del sector per així complir amb aquestes necessitats”. “Per impulsar Andorra com a destí de referència cal oferir un servei turístic d’alta qualitat, i la formació a escoles com VATEL és clau per avançar”, ha afegit.


El ministre de Turisme s'ha referit a la voluntat de Govern per orientar el turisme cap a un objectiu de sostenibilitat i ha posat de manifest que el sector turístic andorrà “requereix la col·laboració publicoprivada”, recordant els diversos esdeveniments i actes que s’organitzen al llarg de l’any al Principat, com per exemple l’Andorra Taste, que va comptar amb la participació d’alumnes de VATEL Andorra. De cara al futur, Jordi Torres ha remarcat que “s’ha de buscar un equilibri entre els turistes i residents”.


Per la seva part, la sòcia en Cases & Lacambra, secretària de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i professora del centre, Elena Redondo, ha ofert la conferència magistral de la cerimònia inaugural durant la qual ha tractat els elements claus sobre els quals els alumnes han de focalitzar-se per construir la seva vida professional. “Tot ha de ser fruit de la vostra constància i esforç, amb la mirada posada en cercar aquella activitat laboral que sigui reptadora i que us faci feliços”, ha expressat. Redondo també ha tingut unes paraules per a les alumnes dones, animant-les que no deixin d’apostar per la seva formació i vida professional i sent conscients que “potser hauran de crear elles mateixes les referències femenines que actualment no existeixen”. Per concloure, ha encoratjat als estudiants que s’han de sentir “capaços d’aconseguir tot allò que us proposeu. Per això, heu de saber que la formació i educació sempre es converteix en oportunitat de futur”.

Canvis en el programa educatiu

Per la seva part, la directora de VATEL Andorra Roser Daban ha avançat els canvis que, a partir del nou curs acadèmic i en el transcurs dels pròxims anys, es portarà a terme en el programa educatiu de VATEL Andorra: “Apostarem pel desenvolupament sostenible, la responsabilitat social de l’empresa, la innovació, l’emprenedoria, la geopolítica i el Business game (joc de simulació de negocis), l’estratègia de comunicació, a més d’incloure taules rodones sobre la gestió de l’hoteleria de luxe”. “El denominador comú serà la transversalitat, amb uns estudis que us permetran conèixer no només els mètodes tradicionals sinó també les noves eines sorgides partir del desenvolupament tecnològic”, ha afegit Daban.


El conseller de Turisme i Reactivació econòmica d’Encamp, Nino Marot, també ha participat en la cerimònia d’inauguració, destacant la importància del sector turístic a la parròquia i d’acollir un dels 54 campus que VATEL té en tot el món.

Trobar la meva formació en 3 passos